FAQ - Često postavljana pitanja


Koji su vam sve konkursi otvoreni?
Aktuelne konkurse možete pogledati klikom na sledeći link.

Kako da pošaljem prijavu? Da li je dovoljno samo da pošaljem biografiju/CV?
Neophodno je da Vaša prijava, tj. e-mail sa biografijom ima kao subject naziv pozicije na koju konkurišete ili naziv pozicije na koju biste želeli da konkurišete. U okviru tela poruke možete napisati koje su to sve pozicije koje Vas interesuju i eventualno neku specifičnost na koju treba da obratimo pažnju.

Do kada mogu da pošaljem biografiju? Šta ako sam zakasnio/la sa prijavom?
Većina konkursa ima rok za prijavu koji je naznačen u okviru teksta oglasa. Ukoliko ste zakasnili sa slanjem biografije, pošaljite nam informaciju na cv@cvision.rs. Naglasite za koji konkurs se prijavljujete. Ukoliko se rok dodatno produži, bićete uvršteni u selekciju.

Rok za prijavu je tek za 20 dana, da li treba da žurim sa slanjem biografije?
Da! Čim vidite konkurs pošaljite biografiju. Time brže ulazite u proces regrutacije i selekcije i poslodavci će ranije stupiti u kontakt sa Vama. Može se dogoditi da baš Vas izaberu i odustanu od dalje potrage za kandidatima.

Koliko se plaća članarina kod vas?
CVision ne naplaćuje članarine kandidatima, niti bilo kakve usluge intervjuisanja, kao ni posredovanja u zapošljavanju.

Šta ako nema konkursa za mene?
Ukoliko niste našli konkurs koji Vam odgovara, predlažemo da prosledite biografiju na cv@cvision.rs, kako bismo vašu prijavu mogli da uvrstimo u naredne konkurse.

Da li imate neke poslove za inostranstvo?
CVision poseduje rešenje Ministarstva koje nam omogućava da posredujemo u zapošljavanju i ka inostranstvu. Sve aktuelne konkurse sa naznačenim lokacijama možete pronaći klikom na sledeći link.

Koliko je vremena potrebno da prođe da bih se zaposlio/la preko vas?
Nema pravila, konkursi mogu trajati od par nedelja do nekoliko meseci.

Imam više biografija, koju da pošaljem?
Pošaljite detaljnu biografiju, potrebno je da prosledite što više informacija o svom radnom iskustvu, projektima na kojima ste bili angažovani i dodatnim znanjima i veštinama. Primere biografija možete pronaći klikom na sledeći link.

Koja je procedura prijavljivanja kod vas?
Potrebno je da pošaljete svoju biografiju na cv@cvision.rs. Nakon toga će Vas automatska poruka uputiti u sve dalje korake selekcije.

Kako da budem u vašoj bazi kandidata?
Potrebno je da pošaljete svoju biografiju na cv@cvision.rs. Nakon toga će Vas automatska poruka uputiti u sve dalje korake.

Da li treba da dođem kod vas na razgovor?
Potrebno je za početk da pošaljete svoju biografiju na cv@cvision.rs. Nakon toga ćemo Vas kontaktirati kada se ukaže odgovarajući konkurs, obaviti intervju i neophodna testiranja.

Kako izgleda ceo postupak selekcije kod vas?
Kada primi biografiju, HR konsultant vrši analizu prijave. Nakon ove faze možete očekivati telefonski intervju. Ukoliko odgovarate osnovnim kriterijumima, pozvaćemo Vas na intervju i testiranje u našim kancelarijama.
Po analizi rezultata intervjua i testiranja, naši konsultanti formiraju najuži krug kandidata. Sa njima organizujemo intervjue kod poslodavca i dalje selekcije kod njih. Na kraju celog procesa selekcije Vas obaveštavamo o ishodu.

Kakva testiranja obavljate?
Testiranja zavise od zahteva poslodavaca, i mogu se odnositi na testiranja specifičnih znanja, nivoa znanja stranih jezika, psiholoških testova.

Da li ćete me obavestiti o ishodu konkursa i kada?
Sve kandidate koji uđu u uži izbor obaveštavamo o ishodu konkursa. Rok zavisi od dužine procesa selekcije, broja prijavljenih kandidata, vremenske organizacije klijenta i broja krugova selekcije koji se obavlja.

Zašto nisam izabran/a na konkursu?
Ako ste pozvani na intervju i testiranje, to znači da ste u okviru osnovnih kriterijuma zadovoljili uslove konkursa. Na osnovu intervjua i testiranja se odlučuje koji kandidati na osnovu daljih uslova odgovaraju određenom poslodavcu. Među dalje uslove možemo ubrojati profil kandidata, detaljniji opis iskustva koje poseduje, motivacione faktore, ostale faktore koji opredeljuju kandidata za posao i uklapanje sa ponudom poslodavca.

Zašto nisam pozvan/a na intervju kad zadovoljavam sve kriterijume?
Pogledajte kriterijume oglasa još jednom. :) Često se događa da kandidati koji smatraju da imaju sve potrebne kriterijume previde da iskustvom ili obrazovanjem prevazilaze uslove konkursa.